Политика приватности

Изјава о заштити приватности

Ваша приватност нам је важна. Указали сте нам поверење коришћењем услуга сајта app.interaktivnabiblioteka.com и ми то ценимо. То значи да смо посвећени заштити и безбедности свих личних података које нам поверите. Поступамо у интересу својих корисника и транспарентни смо у вези са обрадом Ваших личних података. Овај документ описује како користимо и обрађујемо личне податке. Надамо се да ћемо Вам пренети оно што желимо да знате на јасан и транспарентан начин и да притом нећемо превише досађивати. Као додатак, сазнаћете и како можете да нас контактирате ако имате питања у вези са својим личним подацима, на која ћемо врло радо одговорити.

Уколико сте и раније користили наше услуге, онда знате да app.interaktivnabiblioteka.com нуди лекције за основну школу путем свог веб сајта и мобилних апликација. Ова Изјава о заштити приватности односи се на било које информације које прикупимо путем ових платформи или других канала повезаних са платформама (нпр. слање е-порука нашем корисничком сервису). Ми водимо рачуна о заштити Ваших личних података и у потпуности подржавамо права Вас као корисника која предвиђа ЗЗПЛ.

Податак о личности је сваки податак који се односи на физичко лице чији је идентитет одређен или одредив, непосредно или посредно, посебно на основу ознаке идентитета, као што је име и идентификациони број, података о локацији, идентификатора у електронским комуникационим мрежама или једног, односно више обележја његовог физичког, физиолошког, генетског, менталног, економског, културног и друштвеног идентитета. Питања, притужбе, захтеве и додатне информације око Изјаве о заштити приватности и остваривања Ваших права можете остварити слањем на следећу мејл адресу podrska@interaktivnabiblioteka.com.

Важна информација: уколико нисте сагласни са Изјавом о заштити приватности, саветујемо Вам да престанете да користите наше услуге. Ако се слажете са нашом Изјавом о заштити приватности, можете на миру да користите наше услуге на сајту. Уживајте!

Зашто сајт app.interaktivnabiblioteka.com прикупља и користи личне податке?

Податке које прикупимо о Вама користимо у разне сврхе. Ваши лични подаци могу бити употребљени на следеће начине:

Кориснички налози

app.interaktivnabiblioteka.com корисници могу да креирају кориснички налог на нашем веб сајту или апликацијама. Податке које нам дајете користимо за управљање корисничким налогом, што Вам омогућава низ корисних опција. Можете да искористите посебне понуде или управљате личним подешавањима.

Маркетиншке активности

Користимо Ваше податке и у маркетиншке сврхе, које могу да обухватају употребу Ваших контакт података да бисмо редовно слали новости у вези са нашим активностима на сајту и услугама. Можете брзо и једноставно да се одјавите са листе прималаца маркетиншких е-порука у било ком тренутку – само кликните на линк “Одјавите се” који се налази у сваком електронском билтену или другој врсти комуникације. На основу Ваших података могу вам бити приказане прилагођене акције и понуде на app.interaktivnabiblioteka.com веб сајту, у мобилним апликацијама или на веб сајтовима/апликацијама трећих страна (укључујући и друштвене мреже), а садржај веб сајта који Вам се приказује може бити персонализован. Приликом коришћења наших услуга можемо да Вам пошаљемо упитник или позив за писање рецензије о искуству са сајтом app.interaktivnabiblioteka.com и друге административне поруке које могу да укључују сигурносна упозорења.

Истраживање тржишта

Понекад позивамо своје кориснике да учествују у истраживањима тржишта. Молимо Вас да погледате информације наведене у позиву за учешће како бисте разумели који лични подаци се прикупљају и како се ваши лични подаци даље користе.

Унапређење наших услуга

Личне податке користимо и у аналитичке сврхе. То представља део нашег настојања да побољшамо своје услуге и унапредимо корисничко искуство, али ти подаци могу да се користе и за тестирање, идентификовање проблема и побољшање функционалности и квалитета наших онлајн услуга. Главни циљ је оптимизација и персонализација наше онлајн платформе према Вашим потребама, како би наш веб сајт био једноставнији и пријатнији за коришћење. Тежимо да у ове аналитичке сврхе користимо само податке под псеудонимима.

Правне сврхе

Коначно, у одређеним случајевима можемо искористити ваше податке за обраду и решавање правних спорова, у сврху истрага и усклађивања са правилима, како бисмо спровели услове коришћења app.interaktivnabiblioteka.com услуге онлајн резервација или да бисмо одговорили на законске захтеве органа власти. Пружање личних података сајту app.interaktivnabiblioteka.com је добровољно. Међутим, у зависности од врсте услуге коју желите да користите, постоји могућност да не можемо да Вам пружимо одређену услугу уколико не прикупимо неке личне податке. На пример, не можемо да обрадимо Вашу куповину ако не унесете своје име и контакт податке. Уколико употребљавамо аутоматизоване системе за обраду личних података који доводе до законских последица или значајно утичу на Вас, спровешћемо прикладне мере за заштиту Ваших права и слобода, укључујући и право на људску интервенцију.

Уколико желите да уложите приговор на обраду података, а није Вам директно доступна ова опција (на пример, у подешавањима налога), у контексту у коме је то применљиво, контактирајте podrska@interaktivnabiblioteka.com. На Ваш захтев одговорићемо у најкраћем могућем року, а најкасније у року од 30 дана од дана пријема захтева. У случају сложености или великог броја захтева, могуће је да ће нам бити потребан додатан рок за одговор на захтев. Тај рок не може бити дужи од 90 дана и о томе ћемо Вас посебно обавестити. Уколико је Ваш захтев очигледно неоснован или се учестало понавља, можемо да га одбијемо или да наплатимо трошкове за његово остваривање. Сматра се да је учестало понављање када нам се обратите са захтевом за остварење неког од права више од једног пута у једној години. Уколико нам се обратите два или више пута у току једне године за исто право, одговорићемо на Ваш захтев само уколико имате оправдан разлог.


Коју врсту личних података прикупља app.interaktivnabiblioteka.com?

app.interaktivnabiblioteka.com прикупља и користи податке које нам дајете. Када извршите регистрацију налога, од Вас се тражи да унесете (најмање) име и адресу е-поште. У зависности од сервиса и услуга које користите на сајту можемо Вам затражити кућну адресу, број телефона, податке о плаћању, датум рођења. Ако желите да позовете наш кориснички сервис или нас контактирате на неки други начин (нпр. путем друштвених мрежа), и у тим случајевима ћемо прикупити ваше податке. Прикупљаћемо податке које укључују корисничко име и аватар, уколико их изаберете. Такође можете да креирате кориснички налог који Вам омогућава да сачувате лична подешавања, додате фотографије, или искористите друге опције које су доступне само власницима корисничких налога (попут подстицаја или осталих погодности које нудимо).  Осим тога, ми прикупљамо податке и са Вашег рачунара, телефона, таблета или другог уређаја уз помоћ којег приступате нашим услугама. То обухвата ИП адресу, претраживач који користите и Ваша подешавања језика. Можете да одлучите да ли желите да учествујете у програмима препоруке или наградним играма, што такође подразумева пружање личних података. Осим тога, можете да нам пошаљете своје коментаре или тражите помоћ приликом коришћења app.interaktivnabiblioteka.com услуга. Пружање личних података сајту app.interaktivnabiblioteka.com је добровољно. Међутим, у зависности од врсте услуге коју желите да користите, постоји могућност да не можемо да Вам пружимо одређену услугу уколико не прикупимо неке личне податке. Уколико употребљавамо аутоматизоване системе за обраду личних података који доводе до законских последица или значајно утичу на Вас, спровешћемо прикладне мере за заштиту Ваших права и слобода, укључујући и право на људску интервенцију.

Како сајт app.interaktivnabiblioteka.com третира личне податке деце?

Услуге које пружа сајт app.interaktivnabiblioteka.com су намењене деци од 7 до 15 година. Употреба било које наше услуге дозвољена је искључиво уз важећи пристанак родитеља или старатеља. У неким случајевима, на пример у оквиру поступка активације корисничког налога, куповине других услуга у вези са учењем на сајту, или у посебним околностима (попут опција намењених породицама), сајт app.interaktivnabiblioteka.com може да прикупи и користи податке о деци само у формату у коме су их пружили родитељи или старатељи и уз њихов пристанак. Ако сте родитељ или старатељ и свесни сте да нам је дете дало Личне информације, молимо контактирајте нас. У случају да сазнамо да обрађујемо податке детета млађег од 16 година, задржавамо право да их обришемо. Информације прикупљене за корисничке налоге родитеља могу обухватати: Име и презиме; Корисничко име; Адреса Е-поште; Адреса за доставу и наплату; Типови прегледача и уређаја; Подаци о куповини и плаћању; Подаци о игри; Поруке у игри; Активности корисника (на пример: пријаве, прегледане странице, кораци подешавања налога итд.).


Подаци прикупљени за корисничке налоге деце су ограничени на: 

Корисничко име (ово није обавезно, ако родитељ тако одлучи); Е-адреса (није обавезно, ако родитељ тако одлучи); Име и презиме (ово није обавезно, ако родитељ тако одлучи); Школа и разред (ово није обавезно, ако родитељ тако одлучи); Садржај генерисан од стране ученика (на пример: задаци, одговори на квиз, итд.). Информације прикупљене за посетиоце јавног сајта app.interaktivnabiblioteka.com могу да садрже: Прикази страница; Везе су кликнуле; Извори препоруке; Држава и град;


На који начин сајт app.interaktivnabiblioteka.com дели Ваше податке са трећим странама?

Различите стране су интегрисане у услуге сајта app.interaktivnabiblioteka.com на бројне начине и из разних разлога. Примарна сврха је дељење података који су релевантни за Вашу куповину услуге. Осим тога, постоје и друге стране које могу да добију неке од Ваших података, а то су стране са којима сарађујемо да бисмо Вам пружили боље услуге. Оне, на пример, укључују финансијске институције, оглашиваче, спонзоре и остале дистрибутивне партнере сајта app.interaktivnabiblioteka.com, а у неким случајевима и органе власти или друге институције, уколико то налаже применљиви закон.

Не продајемо нити изнајмљујемо Ваше личне податке. Са пружаоцима услуга треће стране: користимо пружаоце услуга који нису део app.interaktivnabiblioteka.com. Ови пружаоци услуга нуде услуге, као што су: корисничка подршка; истраживање тржишта; услуге откривања и спречавања преваре, укључујући и услуге провера у циљу откривања преваре. услуге наплате. Користимо треће стране за обраду уплата, сторнирање задужења или наплату потраживања. Када Ви или власник кредитне картице коришћене за куповину услуге затражите сторнирање задужења, потребно је да поделимо одређене податке о резервацији са пружаоцем услуге наплате и релевантном финансијском институцијом која ће обрађивати тај захтев. Ти подаци такође могу укључивати копију Ваше потврде куповине или ИП адресу коришћену за куповину. Информације можемо да поделимо са релевантним финансијским институцијама, ако то будемо сматрали неопходним за откривање и спречавање преваре.

Маркетиншке услуге

Делимо личне податке, укључујући Вашу адресу е-поште, са партнерима који врше оглашавање у оквиру рекламирања услуга сајта app.interaktivnabiblioteka.com путем трећих страна (како би се осигурало да се релевантне рекламе приказују циљној публици). Трудимо се да адресе е-поште делимо искључиво у хешираном облику како бисмо могли да проверимо да се ваша адреса е-поште поклапа са постојећом базом корисника и да она не би била коришћена у друге сврхе. Сви пружаоци услуга су обавезни да наставе да штите ваше личне податке на одговарајући начин.


Какве процедуре за безбедност и чување спроводи сајт app.interaktivnabiblioteka.com како би заштитио Ваше личне податке?

Када посетите нашу веб страницу, наш веб сервер бележи податке о коришћењу, односно опште информације о Вашој посети у сврху броја посете, али не препознаје и не снима никакве индивидуалне информације о Вама. Не можемо Вас лично идентификовати, осим ако нам не дате личне податке добровољно. Лични подаци се прикупљају само ако добровољно објавите такве податке ради закључивања уговора или отварања рачуна клијента. Сав саобраћај (преношење датотека) између ове веб странице и Вашег претраживача је шифрован и испоручен преко HTTPS-а. HTTPS (енгл. Hypertext Transfer Protocol Secure) означава интернет протокол настао комбинацијом протокола ХТТП с протоколом SSL/TLS. Овај протокол омогућава криптовану комуникацију и сигурну идентификацију веб послужитеља мреже (енгл. интернет сервице провидер, ISP).

Спроводимо процедуре како бисмо спречили неовлашћен приступ и злоупотребу личних података. За заштиту и чување личних података које сте нам поверили користимо прописне пословне системе и поступке. Такође, користимо безбедносне процедуре, као и техничка и физичка ограничења за приступ и коришћење личних података на нашим серверима. Приступ личним подацима дозвољен је искључиво овлашћеном особљу у пословне сврхе. Задржаћемо Ваше личне податке колико год то сматрамо неопходним да бисмо Вам омогућили коришћење наших услуга, као и ради пружања наших услуга Вама (укључујући одржавање корисничког налога уколико је исти креиран); како бисмо поштовали важеће законе, решавали спорове са било којим странама и у све друге сврхе потребне за обављање нашег пословања, што укључује откривање и спречавање преваре или других незаконитих радњи. Сви лични подаци које чувамо подлежу овој Изјави о заштити приватности.

Колачићи (енгл. cookies)

Сајт app.interaktivnabiblioteka.com прикупља податке и коришћењем колачића и сличних технологија.

 
ПРИСТАНАК И ОПОЗИВ ПРИСТАНКА

Уколико сте нам дали пристанак за обраду, можете га опозвати у било ком тренутку. У случају да опозовете пристанак, престајемо са даљом обрадом Ваших личних података и бришемо те личне податке у најдужем року од 90 дана од дана када сте послали опозив пристанка. Опозив пристанка је бесплатан и можете да га проследите на следећу мејл адресу podrska@interaktivnabiblioteka.com.


На шта се односи ова Политика приватности?

Политика приватности допуњује Услове коришћења на овом сајту и мења је у делу који се односи на заштиту личних података, а све у циљу усклађивања са Општом уредбом о заштити података о личности (GDPR).

Ова политика приватности односи се на сајт app.interaktivnabiblioteka.com и услуге које он пружа, као и на сигурност и приватност података који се прикупљају од физичких лица које се региструју на сајту app.interaktivnabiblioteka.com (подаци о личности који се могу користити за идентификацију физичког лица).

Као што је наведено у Условима коришћења сајта, коришћењем услуга сајта пружате нам информације, од којих су неке и ваши лични подаци. У зависности од сврхе, ваше податке можемо да обрађујемо у својству руковаоца или у својству обрађивача.

Измене Политике приватности

Сајт app.interaktivnabiblioteka.com задржава право на измену Политике приватности. Са датумом објаве на сајту app.interaktivnabiblioteka.com измењена политика приватности ступа на снагу.


Полиса веб сајта

Користимо различите технологије на нашем сајту, неке од њих сами контролишемо (прве стране), а неке контролишу друге организације (треће стране). Технологије које користимо укључују (али се не ограничавају) на колачиће и скрипте. Неке од њих су неопходне за функционисање овог веб сајта и за наше разумевање вашег коришћења веб сајта. Такође, користимо те технологије у маркетиншке и друге сврхе, као што је описано доле. Коришћење колачића омогућава неке функционалности нашег сајта, као и ваше боље корисничко искуство. У циљу пружања боље корисничке услуге, наш сајт користи одређене екстерне скрипте као што су Google Analytics, Firebase, Facebook Pixel и слично, које могу прикупљати неке од Ваших личних података.